Obsah stránky

Vánoce ve škole

neděle, 20. prosinec 2020 | ŠKOLA

Chvíle u stromečku jsme díky covidovým opatřením trávili v jednotlivých třídách, ale i tak si děti užily pohodovou předvánoční atmosféru.

Vánoční posezení 

Na prvňáčky čekalo hned několik překvapení. Nejprve si rozbalili a přečetli 4 zbylé obálky z adventního kalendáře plného známých i neznámých adventních zvyků. Poslechli si čtenou pohádku o vlku Vojtovi, který našel kamarády mezi lesními zvířátky. Zahráli si na detektivy a našli  díky správnému vybarvení ukradená vánoční světýlka. Vyřešili sváteční hádanky a napravili popletené vánoční zvyky. Rozkrojili si jablíčko a objevili v něm hvězdičku. Potom už jsme čekali na zazvonění zvonečku a pod ozdobeným stromečkem na všechny čekali dárečky:) „Děkujeme, Ježíšku.“ Ve slavnostně vyzdobené jídelně na nás čekal výborný slavnostní oběd:)

Krásné a pohodové Vánoce všem.

Mgr. Bc. Ivona Princlíková

 

Vánoční pátek u 2. a 3. ročníku

Děti přišly do školy svátečně naladěny. Nesly si opatrně dárečky, které s panem učitelem uložily pod nazdobený stromeček.Pan učitel dětem vyprávěl o vánočních symbolech a zvycích -  některé jsou nové, některé člověk dodržuje velmi dlouho. Víte, že v některém kraji děti strašil Žber? Povídali jsme si o tom, jak Vánoce slavíme doma. Ochutnali jsme cukroví přinesené z domu. Nakonec si děti nadělily dárečky a pochutnaly si na svátečním obědě.

Anna Maláčová

Vánoční besídka 4. a 5. ročníku
 
Ráno jsme se všichni společně sešli v komunikačním kruhu. Každý z nás řekl své myšlenky a pocity na téma Vánoce. Pak jsme společně povídali o štědrovečerních zvycích a tradicích. Po rozkrojení jablíček se podle tvaru jadérka odhaloval osud. Následovala práce zábavnou formou ve skupinách na téma adventního období a přání pro sebe, rodinu a svoji třídu. Nakonec jsme si společně u vánočního stromečku rozdali dárky. Všichni byli spokojení a popřáli si hezké vánoční svátky.
 
Mgr. Marta Valentová
 

 

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.