Obsah stránky

Výuka plavání

čtvrtek, 17. květen 2018 | ŠKOLA

Opět nám, jak už je v poslední roky v květnu zvykem, začalo plavání. Aktivita, na kterou se těší nejen žáci, kteří mají výuku plavání povinnou v rámci hodin tělesné výchovy, ale i mateřáčci, kteří tento rok zaplnili celý svůj autobus.

Výuka probíhá opět pod vedením Plavecké školy Lenky Vanderkové ve vyškovském bazénu. Po úvodním rozdělení na neplavce, poloplavce a plavce všichni strávili hodinu a půl hrátkami ve vodě a pracovali na učení či zdokonalování  různých plaveckých stylů.

V průběhu lekcí se žáci i přemísťovali z družstva do družstva, dle jejich momentálních plaveckých schopností. Užívali si jak bazénů, vířivky a sauny vevnitř, tak i divokou řeku a tobogánu venku.

Plavali na výdrž a mnoho z nich má na svém mokrém vysvědčení vyznačenou vzdálenost 200 m.

Na konci výcviku proběhly závody. Žáci si změřili síly mezi sebou, statečně bojovali, aby porazili své spolužáky. Známe vítěze, známe poražené, ale nejdůležitější je, že všichni přeplavali šířku bazénu a do závodů se zapojili. 

Odměnou žákům byl po každém plavání místní bufet, ve kterém i přes nedostatek času na nákupy, stihli vždy udělat slušnou tržbu.

 

Fotogalerie zde: https://photos.app.goo.gl/xMNkyRcUJpXZnD6F3

2. lekce plavání zde: https://photos.app.goo.gl/hqUvJz6JojU6rBF93

3. lekce plavání zde: https://photos.app.goo.gl/zvUJh98JTyjYQYKj2

4. lekce plavání zde: https://photos.app.goo.gl/Vnpr1suJhCt9FVaY7

5. lekce plavání zde: https://photos.app.goo.gl/nFM9Liowa3ufpGmj6

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.