Obsah stránky

Benefiční koncert pro LILA Otnice

úterý, 19. prosinec 2017 | ŠKOLA

V poslední době jakoby se s benefičními akcemi roztrhl pytel....tu se vybírá na ty a tam je potřeba peněz na ono....Ale kdy jindy, než v čase vánočním, kdy myslíme snad nejvíce z celého roku na druhé a máme větší potřebu pomáhat a dělat radost? Kdy jindy, než právě v této době, kdy si mnozí z nás uvědomujeme, jak šťastní jsme, když máme kolem sebe zdraví – zdravé děti, partnery, zdravé rodiče, přátele a kamarády.

Myšlenka udělat dobročinný koncert pro postižené děti z DD Lila vznikla bezmála před osmi lety. Nápad se rychle ujal mezi dospělými i mezi žáky, pro které byla představa benefičního koncertu uchopitelnější o to víc, že s Liláčky přicházeli do styku při různých společných akcích a věděli tedy konkrétně, komu chceme pomoci. Od myšlenky byl jen krůček k vystoupení – k prvnímu v roce 2010 i k tomu zatím poslednímu – v pátek 15. prosince 2017 v kostele sv. Kunhuty v Nížkovicích.

Kostelem zazněly známé i méně známé vánoční písně a koledy v podání dětí mateřské a základní školy, které doplňovaly flétny a varhany. Celým programem doprovázela účinkující část členů cimbálové kapely Jánošíček pod vedením Jiřího Kokeše. Velmi příjemným zpestřením programu bylo vystoupení Jana Šimoníka, který zahrál tři skladby na trubku a závěrečné vystoupení Slávka Janouška s dcerou Violkou, která tatínka doprovodila na housle.

Děkujeme všem, kteří se organizačně podíleli na této akci a zajistili nám zázemí pro vystoupení. Děkujeme všem účinkujícím - dětem, pedagogům, doprovodné kapele i hostům, kteří nám pomohli uskutečnit program.

S obrovským vděkem a úctou však nejvíce děkujeme všem dárcům, díky kterým mohla paní ředitelka Ivona Princlíková předat vybranou částku v hodnotě 11 300,- Kč zástupcům DD LILA Otnice pro postižené děti, a to paní ředitelce Ludmile Pšenákové a speciální pedagožce Márii Papcunové.

Jak bylo na koncertě řečeno: KAŽDÝ Z NÁS JE PRO NĚKOHO ANDĚLEM. I vy jste anděly pro ty, které jste obdarovali.

Klidné a příjemné svátky vánoční všem ANDĚLŮM.

 

Autoři fotografií: Danka Doležalová, Marcela Fiedlerová

https://photos.app.goo.gl/yZEMjAwRbwpDiLLq1

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.