Obsah stránky

Páťáci prezentovali projekty

čtvrtek, 27. červen 2019 | ŠKOLA

Konec června je nejen spojený s předáváním vysvědčení, ale v naší škole také s malou maturitou žáků 5. ročníku. Tradice „Malé maturity“ byla založena v roce 2009 a slaví tudíž tento rok své 10. narozeniny. Malá maturita má dvě podoby – žáci si buď vybírají možnost ověřování znalostí z předmětů ČJ, AJ, Vlastivědy a Přírodovědy, nebo objahobě své projektové práce. Letošní žáci si vybrali možnost projektu. Každý z nich si zvolil téma a cíl již v měsíci dubnu a určil si svého garanta z řad pedagogů. Ten je provázel přípravou, radil, doporučoval, konzultoval.

Včera žáci své projekty odprezentovali před všemi pedagogy a spolužáky z ročníku. Z klobouku si vylosovali pořadové číslo. Nejvíce si všichni přáli, aby si nevytáhli jedničku...uf, reakce většiny. Musíme napsat, že mnozí z nich překvapili, a to pozitivně. Svého úkolu se zhostili se ctí a prokázali, že na konci 5. ročníku je každý z nich osobnost, která dokáže vystoupit, promluvit a zodpovědět otázky přísedících. Všichni byli nervózní, ale postupně ze všech nervozita a strach odpadly a svoje prezentace si dokonce užili.

Témata projektů v letošním roce: Agapornisy, Letadla, Cristiano Ronaldo, Vznik Československého fotbalu, Kočky – tradiční i netradiční, Francouzský buldoček, Můj koníček – rybaření, Sportovní auta a jejich historie, Gaur.

Přejeme všem páťákům úspěšný přestup na školy do Slavkova. Přejeme jim, aby uplatnili své nabyté poznatky a vědomosti, nebáli se prodat to, co umí a neztratili odvahu se projevit.

Hodně štěstí páťáci!

 

Fotogalerie zde: https://photos.app.goo.gl/sMEwuuogy6VRRtbJA

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.