Obsah stránky

Jeden za všechny, všichni za jednoho

sobota, 09. říjen 2021 | ŠKOLA

„Jeden za všechny, všichni za jednoho“, téma letošního dvoudenního adaptačního výjezdu, tentokráte do Haluzic. A proč vyjíždíme? Abychom se poznali jinak než ve třídě při učení, abychom se poznali více mezi třídami, v rámci jiného kolektivu, aby starší ukázali mladším svoji moudrost a odvahu, podali jim pomocnou ruku a umožnili jim zapojit se do práce ve skupině. Mladší si vyzkouší, jak jsou samostatní a jak to zvládnou bez maminky a bez tatínka a zjistí, že s mnoha věcmi si poradí a zvládnou je sami. Nasávají zkušenosti a učí se od starších spolužáků. Žáci poznají dospěláky nejen v pozici učitele, ale jako parťáky, kteří se zapojí do hry a nebojí se vrátit do dětských let a zablbnout si.

A tak jsme se stali na dva dny mušketýry, kteří prokázali svoji odvahu, bojovnost, přátelství, hravost, schopnost spolupracovat a postarat se o své kamarády ve skupině. Zjistili jsme, že se můžeme spolehnout jeden na druhého. Odvahu jsme prokázali nejen při večerní stezce, ale také při hře „poznej sám sebe“, která předcházela tvoření skupinové vlajky. Pootevřeli jsme dvířka do našeho „já“, a poodhalili svoje postoje a pocity. Spolupracovali jsme při tvoření vlajky, při brodění přes bažinu, při hledání morseovky v lese. Bystrost a vědomosti dopomohly k vyluštění tajenky a otevření hlavolamu. Společnost nám dělala liška, která momentálně obývá haluzickou hájenku.

Byly to krásné dva dny, které, troufám si napsat, splnily svůj účel – být, hrát si a prožít to všechno spolu :-)

 

Jak to vidí děti na začátku a na konci adaptačního pobytu?

Smysl adaptačního pobytu?

  • Abychom se všichni seznámili od 1. až do 5. ročníku
  • Abych poznal třídu, učím se doma
  • Abych si odpočinul od školy a rodičů
  • Abychom poznali okolí
  • Abychom se něco naučili
  • Abychom si našli kamarády
  • Tento rok nám umožnil výjezd, loni to nešlo
  • Abychom se učili v přírodě
  • Abychom si to jako páťáci užili, příští rok už budeme na jiné škole

 

Moje očekávání? Co konkrétního chci zažít?

Zkusíme se všichni domluvit, nehádat se, prožít to spolu, prožít stezku odvahy, hrát si, stavět domečky, hledat houby, hrát na schovávanou, procházka lesem, hodnocení úklidu pokojů, hrát fotbal, celou dobu ležet v posteli, velkou legraci, nebude pršet a budeme moc být venku, krásně se vyspíme.

 

Splněná očekávání? Co se ti líbilo?

Stezka odvahy, pobyt venku, výroba vlajek, liška, poznal jsem prvňáky a Davida, bažina, hry a že jsem se seznámil s celou školou, morseovka – lístky v lese, vlajkovaná a hra úklid pokojíčku, vlastní pokoje, pobyt v přírodě, že jsme mohli vyjet, všechno :-)

 

Fotogalerie zde:https://photos.app.goo.gl/zEQbFCubCGFGedTd6

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.