Obsah stránky

Žáci prožili výuku na Jezírku

středa, 30. leden 2019 | ŠKOLA
Dnešní slunečný den jsme prožili všichni společně na Jezírku, kde měli žáci 1. a 2. ročníku výukový program s názvem „Dřevěný svět“. Larva brouka tesaříka provedla žáky od kořene až po korunu stromu a seznámila je s životem stromů a jejich využitím. Žáci si prohlédli pod mikroskopem larvu, vajíčko a brouka, učili se rozdíl mezi listnatým a jehličnatým stromem v zimě, poznávali hmatem různé materiály, hráli Kimovu hru s dřevěnými předměty, skládali vývoj brouka a prolezli si mraveništěm. Na kachlových kamnech upekli bramborové placky, venku si zahráli pohybové a logické hry např. kotlíkové pexeso, hledali v přírodě slova opačná, běhali při hře kořen-strom-větve-koruna, zahráli si na ručně vyrobené hudební nástroje ze dřeva. Nakonec si zahráli sněhovou bitvu.
 
Mgr. Marta Valentová, Bc.Olga Dopitová
 
 
Mrazivou, ale slunečnou středu 30.1.  jsme vyrazili s dětmi na Jezírko do Soběšic u Brna. 3. až 5. ročník měl pořad Na kameni kámen.  
Část programu probíhala vevnitř, část venku v krásném prostředí. Děti si prostřednictvím hry vyzkoušely, jaké to je těžit bauxit na výrobu hliníku, seznámily se i s riziky. Na naučné stezce si pomocí geologických kladívek mohly zkoumat vlastnosti hornin i nerostů, což se dětem moc líbilo. Kousíčky si mohly odnést i domů. V dramatické dílně, v teple budovy, si  prožily vznik a vývoj planety Země. U nástěnné skládačky hledaly souvislosti mezi vývojem života na Zemi a vznikem hornin. Mohly si osahat uhlí, skutečného trilobita i očichat ropu. Přemýšlely také o ochraně planety Země.
Do školy jsme všichni odjížděli plni poznatků a zážitků z krásného prostředí Jezírka.
 
Mgr. Vlastimila Sládečková
 

 

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.