Obsah stránky

Adventní radovánky

čtvrtek, 12. prosinec 2019 | ŠKOLA

Prosincový měsíc je pro všechny školáky a pedagogy vždy měsíc náročný, ale zároveň je měsícem, na který se všichni těšíme a máme ho rádi. Nejen, že ve škole i mimo školu probíhá spousta akcí, ale je to měsíc očekávání, těšení a společného sdílení všech zážitků.

V úterý 10. prosince přijeli do mateřinky Liláčci, kteří si vyrobili s našimi mateřáčky dřevěné andílky v rámci projektu MAP II. Zhruba o půl jedenácté se vydali do školky zástupci školního parlamentu, aby Liláčkům předali perníčky, dárečky a pozvání na benefiční vánoční koncert v příštím týdnu. Místní písničkář Slávek Janoušek zazpíval písničky ze svého alba Koťata a Dušičky a také několik vánočních koled. Na adventním věnci hořely dvě svíčky a všichni jsme nasávali příjemnou vánoční atmosféru při společném setkání.

Po poledni zahájili školáci s pedagogy velké přípravy v místní sokolovně spojené s vánočními dílničkami a jarmarkem – nosili krabice s oceněnými výrobky, rozmísťovali na stolech, a zdobili sokolovnu. Paní kuchařky s Ivetou nachystaly občerstvení a uvařily výborný čaj pro děti a svařák pro dospěláky. Úderem 14. hodiny vypukly dílničky s prodejním jarmarkem. U vstupu vítali a výrobky prodávali školáci. Návštěvníci si mohli vyrobit na šesti dílničkách drobné vánoční dekorace. Celé odpoledne podbarvoval příjemnou vánoční atmosféru zvuk koled, rozsvícený vánoční stromeček a dobrá nálada všech přítomných. Žáci si vydělali prodejem výrobků na nějakou společnou školní akci. Tímto bychom chtěli poděkovat všem maminkám, pedagogům i dětem, které vedli dílničku a všem rodičům, kteří se svými dětmi doma připravili výrobky k prodeji.

 

Fotogalerie zde:https://photos.app.goo.gl/eaWvtbApCByNTNd8A

 

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.