Obsah stránky

Žáci si zvolili své zástupce do Školního parlamentu

neděle, 13. říjen 2019 | ŠKOLA

Určité datum v první polovině října je u nás ve škole tradičně spojeno s volbami do školního parlamentu. Letos se uskutečnily v pátek 11.října. Je potěšující, že žáci mají o práci v parlamentu zájem a nemusí se k této aktivitě přemlouvat ani nutit. Letos se přihlásilo devět kandidátů, kteří si připravili své volební lístky s nápady, co ve škole zlepšit, změnit, zavést. Jeden kandidát chtěl zrušit používání hub ve školní jídelně a nabízel doučování mladším spolužákům při hře na flétnu, další se chce více setkávat s Liláčky a zažívat s nimi více společných chvil, dva kandidáti chtěli školní zvonek a k tomu barevný týden, v projevu se vyskytovaly i nápady na výlet na kolech, do ZOO, do firmy Likos ve Slavkově a na kozí farmu do Křenovic, jeden spolužák nabízel minikurz programování v hodině informatiky a jedno z posledních přání bylo více hodin angličtiny. Nápadů bylo opravdu mnoho a voliči tak měli z čeho vybírat. Na celý průběh voleb dohlížela volební komise, která byla složena vždy z jednoho žáka 1.-5. ročníku. Žák s nejvyšším počtem získaných hlasů se zároveň stal předsedou školního parlamentu.

A jak to dopadlo? Nejvyšší počet hlasů získal Cyril, pracovat pro školu a pomáhat plnit úkoly budou spolu s ním Vilém, Nelka, Vendulka a Terka.

Všem blahopřejeme a přejeme nově zvoleným členům školního parlamentu mnoho elánu, chuti něco dělat, dobré nápady a výdrž.

 

Z reflexe žáků:

  • líbily se mi nápady žáků i to, koho jsme si zvolili

  • moc se mi líbí školní parlament už teď, jsou tam rozumní lidi

  • já jsem byla kandidátka a moc se mně to líbilo. A taky mě překvapilo, že jsem ve školním parlamentu, jsem ráda. Ale taky jsem smutná, že Zuzka tam není, protože je smutná.

  • Na volbách jsem už po páté, ale každý rok je to jiné. Nastoupí sem jiní prvňáci a ti, co byli minulý rok v 1. třídě už můžou kandidovat. Nikdy jsem nebyla v komisi ani v parlamentu, ale nevadí mi to.

  • Těší mě, že jsem to byl zrovna já. Volilo mě hodně lidí a jsem za to rád. Musím všem velmi poděkovat, že mě zvolili. Díky Cyril

 

Fotogalerie zde:https://photos.app.goo.gl/KfHVycyNjon3RRv1A

 

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.