Obsah stránky

Obora Ježov - 2. 10. 2017

pondělí, 02. říjen 2017 | ŠKOLA

Letošní adaptační výjezd jsme museli díky přerušení dodávky elektrické energie přesunout o několik dní a tak jsme se vydali do Obory v Ježově až v prvním říjnovém týdnu. Nic to ale neubralo na pohodově stráveném dnu plném poznávacích a pohybových her.

Po příjezdu jsme vzhledem k ještě chladnějšímu počasí posvačili v prostoru myslivecké jídelny. Brzy nás však sluneční paprsky nalákaly ven, kde si žáci společně s předškoláčky zahráli několik seznamovacích her a byli rozděleni do skupinek, ve kterých pak pracovali po celý zbytek dne. Svou schopnost spolupracovat mohli hned poté vyzkoušet u prvního úkolu, kdy měli do podzimního symbolu vepsat či nakreslit společné znaky s někým ve skupině – je jedno, zda se týkaly společných zájmů, koníčků, postojů, oblíbeného jídla či počtu sourozenců.

Velká sluníčkem prosluněná louka přímo lákala k proběhnutí, a tak následovala běhací hra, která byla zaměřená na posloupnost čísel. Před obědem jsme se stihli ještě podívat na kačeny, lišky, posbírali jsme si kaštany na školní tvoření a děti si posbíraly různá ptačí pera.

Po výborném smažáku s hranolkama nastal čas odpočinku a volné zábavy. Někdo si maloval, někdo hrál vybíjenou, jiní se zabavili po svém vlastní hrou. Když nás poprosil myslivec Hynek, zda bychom nasbírali kaštany ještě pro jejich zvířata, nikdo z dětí neváhal a všechny se s chutí pustily do práce. I díky tomu byly během chvilky naplněny dvě velké bedýnky.

Před ovocným pohárem se šlehačkou se děti při poslední aktivitě převtělily v lovce a lovily lesní zvěř. Řídily se puntíky na kartičkách a musely zde hodně spolupracovat. Po poháru již nastal čas k poslední společné fotografii a odjezdu domů.

 

Fotogalerie zde: https://photos.app.goo.gl/glCRU7CaEXQPzDI72

http://skolkanizkovice.rajce.idnes.cz/2017-_Rijen_-_VYLET_OBORA_JEZOV/

http://skolkanizkovice.rajce.idnes.cz/2017_-_Rijen_-_REFLEXE_ADAPTACNIHOH_VYLETU_v_JEZOVE/

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.