Obsah stránky

Malá Morávka

neděle, 04. březen 2018 | ŠKOLA

Den první

Hlásíme se ze zasněžené a prosluněné Malé Morávky. Po výborném obědě jsme se ubytovali a vyrazili prozkoumat terén. Podívali jsme se, kde budeme lyžovat, jak se nasedá na lanovku a vyzkoušeli jsme místní kvalitu sněhu. Po svačině jsme se seznámili s režimem dne a pravidly pobytu. Všichni už se těší na zítřejší lyžování :-)

 

Fotogalerie zde: https://photos.app.goo.gl/vJEXwNkbivB8plmc2

 

Den druhý

Dnes vstávaly všechny děti (ne)překvapivě brzy ráno. Po snídani, které tady jsou formou švédských stolů, jsme se vypravili na svah. Rozděleni do tří družstev jsme brázdili místní svahy. Družstvo začátečníků trénovalo dopoledne na svahu za chatou, učilo se padat a vstávat, brzdit a nakonec zvládlo i obloučky. Odpoledne už se nechalo vyvážet na pásu na dětském hřišti. Zdatní lyžaři sjížděli modrou sjedovku již s jistotou a zdokonalovali carvingový oblouk.

 

Fotogalerie zde: https://photos.app.goo.gl/XCQ9sasCqqnKEoRG2

 

Den třetí

Dnešní den byl plný nových zážitků. Probudili jsme se do zasněženého rána. A chumelilo celý den. Přes protesty některých dětí ( sněží = nelyžuje se ) se pokračovalo v lyžařském výcviku. Sníh byl těžký a pomalý. Možná i díky tomu mohlo družstvo začátečníků odpoledne na velký svah. Konečně jsme se všichni svezli na lanovce a všichni jsme zvládli sjet dolů. Po večeři jsme oslavili narozeniny Laurinky. Nechyběla narozeninová písnička, hledání dárku a zábava v podobě soutěží a tanečků.

 

Fotogalerie zde: https://photos.app.goo.gl/4oQ6A8XZLMCFykgE2

 

 

Den čtvrtý – odpočinkový den

Abychom nabrali síly na další lyžování, věnovali jsme dnešek relaxaci. Dopolední program byl zaměřený na sebeobranu. Pan vedoucí hotelu Brans je i trenérem bojových umění. Děti si pod jeho odborným vedením vyzkoušely, jak se ubránit napadení nebo se vyhnout nechtěnému střetu. Odpoledne jsme vytáhli boby, lopaty a vyrazili na svah pod sedačku, kde se děti dostatečně povozily, vyválely a oddaly výtvarnému umění ze sněhu, koulovačce nebo skákání na trampolíně. Večer jsme si společně užili společenskými hrami, kreslením a sdílením zážitků.

 

Fotogalerie zde: https://photos.app.goo.gl/drh30ytlosxnf48j1

 

Den pátý

Posíláme poslední pozdravy a spoustu fotek. Co napsat na závěr. Všichni lyžují a dnes všichni sjeli červenou sjezdovku. Sjely ji i ty děti, které začínaly v pondělí na louce za chatou. Po svačině proběhla poutavá přednáška o první pomoci pana doktora Suka. Večer jsme měli hodnocení celého pobytu a děti dostaly pamětní listy a sladkou odměnu. Pak už probíhalo balení a přípravy na zítřejší cestu domů.

 

Fotogalerie zde: https://photos.app.goo.gl/nmdLzrGlWPPpjStm2

 

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.