Obsah stránky

Vysvědčení

neděle, 02. červenec 2017 | ŠKOLA

Vysvědčení připadlo tentokrát na pátek, který nám symbolicky zakončil nejen pracovní týden, ale celý školní rok. Sešli jsme se v plném počtu a nechyběla nejen paní uklízečka Ivetka, ale i pan starosta, který se tradičně účastnil rozdávání vysvědčení. Nejprve jsme pár slovy zhodnotili středeční školní výlet a prozradili své plány na prázdniny. Již od rána se ale děti těšily na samotné vysvědčení. V některých očích se zračilo radostné očekávání samých jedniček, v některých obava, kolik těch dvojek či trojek nakonec bude. Nakonec nebylo mnoho zklamaných. Nutno ale podotknout, že samé jedničky na vysvědčení nejsou to nejdůležitější. Každý se snaží a pracuje dle svých možností a schopností a každý pokrok či zlepšení je nutné ocenit. A na to, my rodiče, často zapomínáme. Na druhou stranu je na nás, abychom děti směrovali, motivovali, podporovali a dohlíželi na ně. Jen tak nás horší známka na vysvědčení nemůže překvapit.

Po rozdání vysvědčení jsme se loučili s páťáky, kteří dostali dopis se vzkazy od svých spolužáků a paní učitelek, knihu na památku na školní rok v Nížkovicích a drobné dárky od OÚ od pana starosty Dušana Horáka. 

Ten na závěr ocenil Šimonka Rolince z 1. ročníku, který jako jediný splnil Výzvu pro čtenáře do 18 let, kterou vyhlásila místní knihovna. Šimon převzal z rukou pana starosty poukazy pro celou rodinu do Aquaparku v Uhřicích.

Přeji všem dětem i jejich rodičům krásné prázdniny bez úrazů, mnoho společných zážitků a v ZÁŘÍ opět AHOJ !!!

Dagmar Mudrlová

 

Fotogalerie zde: https://goo.gl/photos/kv9gy2WqFT7Ymg6y5

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.